Otur...grr

Ja, den här veckan har ju varit helt okey. förutom att min dator bara fungerar varannan dag, och det är verkligen varannan dag! jättemysko! men idag funkar den iaf.

I veckan har vi bla. visat våran färdiga film för hela klassen (jag fick beröm för mitt (aktande?)! de andra hade varit jätteduktiga med, och alla ska få en dvd med allas filmer. det ska verkligen bli kul! ett minne för livet, liksom!
Vi har försökt bekanta oss med de nya i skolan lite bättre, det var i början av veckan en hel del uppdelning men det har blivit lite bättre tror jag. i torsdags hade vi fest för de nya i klassen, på skolans pavilijong, och sen drog vi in till Brighton. Det var jättekul! Vi var på ett ställe som hette Honeyclub, som var jättestort och lyxigt med två härliga dansgolv! På toaletten kunde man köpa allt möjligt av tanten som satt där (och även delade ut papper att torka händerna på): hårnålar, klubbor, låna hårspray eller mousse...allt möjligt! Dessutom var det kvalitet på utbudet av killar, vilket det inte har varit på andra ställen vi varit på :)
I onsdags var jag, annamaria och rebecka på Free But och kollade på liveband, de var bra men vi kom lite för sent. Men vi hittade ett annat ställe (som också hade gratis inträde) som hade flera liveband på g, det var mycket trevligt med lite hårdrock!
nu hoppar vi febrilt här..nåja, i fredags var man ju lite trött, men jag, Brownie, Ylva, Maria och Rebecka var till Global Café. Det är ett ställe som arrangerar träffar för alla utländska studenter omkring Brighton. Där kan man träffas och spela brädspel, äta middag billigt, och bara umgås. Vi hade jättetrevligt, och träffade massa trevliga personer som vi spelade spel med och körde lekar med (bla. hela havet stormar, hihi!) Vi träffade bland annat en tjej som var från Colombia, som varit här i nio månader. Hon kunde inte ett ord engelska, och åkte hit helt själv, och hon var verkligen jättebra på engelska! Det var verkligen kul, för alla var där av samma anledning: träffa folk! Alla var väldigt tillmötesgående och kom fram till en. Det var roligt också med den varierade åldern, jag och Maria satt och pratade med en 92- årig engelsman som var trevlig! Sen fanns det en pudding där också (jag hittar puddingar överallt)
Det är verkligen nyttigt att gå till ett ställe där man inte kan fuska med engelskan och använda svenska, när mna inte kan ordet. Istället får man förklara till personen förstår.
I går var jag, Rebecka och AnnaMaria ut igen.. Vi var in på ett ganska b- igt ställe, och där träffade vi tre av de nya i klassen, så vi följdes åt till en klubb som heter "Culture" där vi dansade loss! Tyvärr skulle jag ju träffa den där jättemysiga pojken där....en 20- årig chillenare, hur söt som helst! Vi dansade resten av kvällen till typ 3, sen när det stängde gick han, jag, AnnaMaria, Rebecka och en till kille runt och hamnade till slut på en pizzeria. Den andra killen som var med tjatade hela tiden om att det såg ut som att jag och "Andres" som han hette, såg ut att vara ett par för vi såg så kära ut...
Aja, vi hade jättetrevligt. Det som var så frustrerande var att när jag kom hem och skulle skicka han ett sms, fattades två siffror i hans telefonnummer! Och han tog aldrig mitt...Och jag lovade att antingen ringa eller skicka ett sms idag. Ush, livet är så orättvist. ..Men jag tror jag ska vara en "staker¨" och leta upp honom på hans skola....hehe...Har jag bestämt mej så har jag..Jag vill träffa han igen.

Jag har börjat få lite "sakna" känningar lite ibland nu senaste tiden. Sakna svensk pizza, sakna grillkrydda...:)
hehe, skoja, det är bara lite sanning i det:) Mest saknar jag såklart familjen och Bettina (och alla andra kompisar...) Jag ser verkligen fram emot att mamma och pappa ska komma i November, få visa dem mitt liv här! Jag trodde först att de inte skulle ha råd!
Sen saknar jag Isak, känns som man missar hans uppväxt ännu mer från England än från Mora. Jag hoppas verkligen att han kommer ihåg mej och inte är blyg för mej när jag kommer hem.
Sen Bettina, som man är van att se var dag...Och såklart er andra också!
Det är mest på kvällarna som man börjar tänka på var man befinner sej, miles and miles away from home...På dagarna har man jämt så fullt upp ändå, och träffar folk hela tiden.

Nu till veckan...
På tidsdag ska vi för tredje gånge försöka komma till en danslektion i Irländsk dans. Den här gången kan vi inte göra fel...
På fredag ska vi ha våran "Charity Day", då vi ska samla in pengar till välgörenhet, genom att arrangera aktiviteter för barn och vuxna på våran skola. Vi har varit tre grupper med olika arbetsuppgifter, och jag har varit i "publishing" och sett till att vi fått en bra reklampublicering. Sen har de andra i uppdrag att underhålla barnen, och den tredje har bakat. Vi kommer ha hopphus, fiskdamm, frågesport och lite allt möjligt. Det ska bli kul!

Jag är så lycklig att min fungerar idag så jag vill knappt sluta skriva, men nu börjar jag bli trött i nacken..Har köpt cd- skivor så jag ska nog bränna ut alla bilder och låtar och dyl. jag har, ifall den skulle totalkollapsa...Det är som om tangentbordet hänger sej, men samtidigt är allt segt och den kan inte öppna program och så...
aja, skomt.
Här kommer lite bilder, tog inga igår så det får bli från förra helgen...

Först har vi en bild på AnnaMaria spelar tursit...kolla in Rebecka till höger, hon är på väg att dö av skam. (hon har någon fobi för att vistas i kartors närhet...)
image42

Från vänster: Sofia, Maria och Rebecka
image43image44image45
Vet ej vad jag och AnnaMaria har för oss...jag tyckte bilden var lite rolig.

Hehe, Rebecka brukar vara svår att fota, typ som Linda..
image47

Jag i min rollfigur som "cutie"...
image48

Filmbranchen är tuff....klädbyten...Juventina försöker förstå sej på kameran...
image49

Förstår någon vad dettab betyder??
image51


Söt duva...
image53


Jag skunger kareoke...tjejen med fängelsedräkt försökte få med mej hem!!
image52

Sidney gobit..
image54

Utsikt från våran balkong, längst upp till höger ser ni toppspiran på vår skola!
image55


 

dålig dag= kort inlägg

Idag har jag varit på dåligt humör...vet ej varför. Jag vart så arg för vi fick en tråkig uppgift, så jag var nära att slänga böckerna åt hel#te. Jag hade igentligen ingen särskild anledning, men jag helt och hållet kokade av irritation. Stackars den som jobbade med mej, fast jag höll mej ganska lugn utåt.
Och då kan jag säga, att det var innan det som borde göra mej arg:
1. Jag Rebecka och Isabelle fick det glada beskedet att danskursen vi skulle gå, inte låg i Brighton i England, utan i USA. Sp vi fick glatt skriva till henne att vi inte kunde komma idag. Och förra veckan skulle vi till en annan danskurs, men då gick vi till fel kyrka...
2. Min dator har grava humörsvängningar. Både igår och idag har den varit helt veck. Kan inte ens röra musen. Nu när jag varit arg hela kvällen på den, stressad över att inte kunna göra mina läxor, och startat om den minst 10 gånger, funkar den helt plötsligt som vanligt. WHY???? Ringde till Kim och han gav mej lite tips, men det var inte det som fick den att funka. Nått måste vara väldigt glappt...

Jag lånade iaf datorn av Claire i stället (hon ska försöka hjälpa mej fixa datorn lite bättre i morgon), så jag kunde skriva min essä till i morgon, som faktiskt är en heder till Bettina. (Vi skulle skriva om vår bästa vän) En massa skryt, men det kan hon nog behöva just nu :)

Oki, nu läggdags. Annars vet man aldrig hur morgonsdagen blir, och i morgon ska man lära känna de nya som kommit till skolan bättre å, för då ska vi ha "social evening" så då bör man ha smilbanden på.

Natti!

Typiskt Engelsk...

Jag trivs verkligen här, men vissa väldigt engelska ting gör mej lite le ibland.

För det första har vi ju vänstertrafiken, som man aldrig kommer lära sej. kollar åt fel håll, sätter sej på fel sida i bilen...(jo, en av oss har faktiskt gjort det...)

Sen har vi min dusch. Det känns som jag aldrig får ur skiten ur mitt hår, för strålen är så svag. Om man vrider varma kranen allt som går, så får man jätteförsiktigt vrida den kalla pyttelite, så är vattnet ändå jättekallt...suck. Och snart är det skållhett igen, så får man trixa med kranen med milimeterrörelser...

Luften/ vattnet gör mitt hår frissigt och tungt! Inte bra! Dessutom har det varit väldigt kämpigt att hitta en hårspray som funkar bra! Efter mitt tredje köp, har jag äntligen hittat en som duger...

Spindlar. Stora snuskiga spindlar överallt. Och ingen förutom jag är rädd för dem. Det verkar som mamma spindels söner har växt upp. Och bosätter sej överallt! Jag har sett lite spindlar i stora format, men inte brytt mej så mycket för de inte har varit så nära. Men idag kunde jag inte gå in på framsidan av huset, för det var två feta nät med feta spindlar i mitt framför dörren! Jag gick till baksidan istället. När man väl ser sej omkring upptäcker man att man är omringad av spindlar, det var med blotta ögat 6 nät med en spindel i varje, runt mej på bakgården! På trappen upp till huset, men främst på solskyddet var alla stolar står. Jag vart helt förtvivlad när jag såg alla och kände hur det kröp i hel kroppen. Men min familj verkar inte förstå hur det är att vara spindelrädd...de skattarde när jag tog kort på en spindel, och sa att jag skulle visa den för mina systrar...

Att man har så dålig koll på hur mycket pengar man gör av med! Man tycker att så länge det är mynt, så är det inte så mycket pengar, och vips är det borta...

Att leva utan Knorrs Grillkrydda är hårt.



Men sen är det mycket bra med england:

Varmt väder nästan för jämnan ännu!

Tea- Times...

Alla trevliga folk!

Fish and chips!

God öl! 

 Vacker utsikt!

Nära till havet!

Uteställen som är öppet nästan dygnet runt!

Alla vegetariska restauranger och affärer! Hela Utbudet! Det känns som landet är gjort för mej!

Alla Roliga klädbutiker!

Slipper tvätta kläder...

Mänskliga och jättetrevliga/hjälpsamma lärare! Det är inte alla lärare som säger: " Bye darling, have a wonderful weekened"i, i Sverige (aja, om man skulle översätta det)

Och så får man bra motion...

Här kommer lite bilder från The Downs/Devils Dyke....Se och njut!
image28

Fin häst...:)
image29

På väg....
image30

Ser ni oss? Vi är som små myror!
image31

image32

image33

Gill våran lärare solar sig lite...
image34

Själva Devils Dyke...

image35

image36

image37

De hade kor...

image38

image39

Sötnos!!!
image40

Och så slutligen en bild på en av de där vidriga krypen som förpestar min tillvaro....

image41

Hej då!







Just det, min läskiga dröm..

Ibland saknar man en pojkvän man kan krama om när det krisar...Jag la mej ganska tidigt igår kväll(måndags) och vaknade vid tolv med hjärtklappning. Jag tror aldrig jag hat en så fruktansvärd dröm! Det låter väl såklart inte lika farligt som det var för mej dock. Drömmen kan beskrivas som att jag levde i två världar; en som gillade mej och en som inte gjorde det. Av någon anledning råkade jag av en slump hamna i den onda. Det var en massa korridorer, som att det utspelade sig på en skola eller så, men det var inte Loxdale. Det var en massa ungdomar där, men ingen jag kände igen. Alla var hotfulla, och jag fick hela tiden springa för att jag var jagad. En person kom fra til mej och hånlog och sa något i stil med "snart kommer han". En stor biffig kille kommer emot mej, och jag göra allt för att gömma mej under det enda som gick att gömma sej under: ett matsalsbord. Han ser helt tokilsken ut, och jag har ingen aning om varför alla verkligen hatar mej och är ute efter mej. Han kastar tokigt stolar och bord emot mej, och jag försöker hitta ett tillfälle att rymma. På nått vis lyckas jag springa  iväg, och jag börjar febrilt leta efter min riktiga värld: Corinne och Tony. Jag börjar skrika efter dem, få dem att hjälpa mej att komma tillbaka till min riktiga värld. För på något vis vet jag att jag tillhör den andra världen, och jag har helt klart för mej namn på klasskarater, lärare och min familj som jag har här på riktigt i England.
Paniken när jag springer i korridoren och har folk som springer efter mej för att göra slut på mej, oc hur jag i panik skriker och letar i farten efter Corinne och Tony, sån panik tror jag aldrig jag upplevt i en dröm förut! På något jättemysko sätt vet jag att jag försökte slita mej ur den världen jag var i, genom att springa in i väggar och slå mej själv, för att liksom vakna och komma tillbaka, för jag visste att jag inte skulle överleva mycket längre i den där världen. Jag var så försvivlad!
När jag äntligen vaknade så var jag helt säker på att Corinne och Tony stod bredvid min säng, men det gjorde de inte, så jag fick en hastig knip i magen, innan jag faktiskt insåg att allt var som innan. Jag tände lampan, kontrollerade att tavlorna ovanför sängen var kvar. Mitt hjärta slog verkligen dubbla slag, och jag vet inte hur många djupa "ta-igen-sej-suckar" jag drog. Jag försökte hålla mej vaken så pass länge att jag inte skulle drömma om det. Och det gjorde jag som tur inte.
Det är skönt att få skriva av sina drömmar ibland, så lätt att man glömmer dom i vanliga fall! nu ska jag iväg o dansa!

Lite nytt skvaller från England..

Hallåj!

Ska se om jag kommer ihåg hur svenskan var nu då:) jodå, det verkar funka.
Kom inte riktigt ihåg vad jag berättat och inte, men jag kan berätta lite om helgen iaf...
I Lördags var jag och några till och latade oss pån stranden igen! Det är synd att det bara är stenstrand, men stenarna är så slipade av vattnet så de är rätt mjuka att gå på, sen slipper man sanden som kryper i alla kläder när man går hem:)
På kvällen var vi några som gick på öl-festival på ett ställe som heter Stanley Arms. Det gällde att inte fråga eftre lageröl fick jag höra, för där hade de bara "ale", villket är "riktig" öl. Vi fick en hel meny med olika ölsorter, och valde glatt en stor pint av en som verkade god. Men det där med "ale" var nog inget för någon av oss... Ölen var ljummen, och det var ingen kolsyra i. Men det är väl så dom vill ha det.. Jag, AnnaMaria och Rebecka åkte in till Brighton för att gå på klubb i stället. Vi var först till en pub, gick sen vidare till en klubb som hade gratis inträde och dansade loss lite. Rebecka fick något natt och försvann någon timme senare, så jag och AnnaMaria letade rätt på en rock/goth- klubb (Bnone) som vi varit på en gång tidigare. Där var det ett liveband som spelade en massa bra musik, så vi rockade loss allt vi kunde för att passa in bland alla rockare, punkare och allt det där var..superkul! Dansgolvet var i källaren, och där uppe hade de kareoke. Vi gick upp en sväng senare, och då träffade vi två trevliga brudar som sjöng, så vi (jag) sjöng jag också till Black Eyed Peas så klart..:) min Fergie... En av de där tjejerna verkade dock lite väl intresserad av oss, kanske på ett plan som jag och AnnaMaria inte riktigt var med på..
När klubben stängde så träffade vi två killar som var trevliga utanför (Greg som ni såg på bild förra inlägget, och hans kompis.) Vi gick en sväng och letade efter något som var öppet (klockan var då tre på natten), och hittade ett ställe som hette Funky Buddha, som hade öppet till sju på morgonen! inträdet var dyrt, men vi hade snälla pojkar med oss, och hade skoj när vi dansade till den relativt skumma musiken...
Klockan sju började vi bli lite trött, så då tog vi taxin hem...

I söndags var jag och AnnaMaria in till Brighton för att ta en sväng och kika på Gay- kvarteren för en fika. Vi passade även på att gå ut på Brighton Pier. Där hade de en massa cafeér, en jättestor spelhall och en massa karuseller och skoj, men vi var lite för trötta för att prova något..
Väl hemma var det familjemiddag på gång, jag var väldigt trött och inte alls sugen på att vara social, men det var första gången jag skulle träffa Corinne och Tonys sons familj på riktigt, så jag fick väl offra mej. Jag blev väldigt positivt överraskad, för alla vad jättetrevliga och pratglada (kanske med lite hjälp av vissa drycker?)
Det känns mycket enklare att umgås på helgerna när man har middagen ilag, för då har man liksom en anledning till att umgås.De har så mycket vänner som springer runt jämt, och det är så jobbigt då man inte vet om dom vill att man ska komma och va social, eller om de tycker att jag lägger mej i deras privatliv då. 
AnnaMaria kom också över senare på kvällen, så vi satt allihopa och hade det trevligt! De verkar gilla henne! Corinne bakade till och med en vegan- paj till henne en dag här i veckan...:)

Igår (Måndag) var det skola igen, och äntligen fick jag göra mina sista scener som "Cutie" i våran film. det är ganska pinsamt att springa runt i den där korta klänningen, högklackat, läppstoift och pippilotter på skolan....det är inte riktigt min....stil. Men jag tror filmen blir rätt bra, även om den är väldigt amatörs- mässig. Nu ska vi redigera, klippa och lägga till musik nu i veckan. Sen blir det någon "Socail Evening" då alla filmerna ska presenteras.

Idag har vi varit í Devils Dyke hela dagen och vandrat, det är jättestora bergs- kullar som omfamnar en enorm dal i den högre delen av East Sussex. Det var otroligt vackert, och de hade någon slags organisation som jobbade med att bevara denna area på ca 300 fotbollsplaner, behålla floran och så. Han sa att när man kollade ner på marken, så skulle det finnas ca 40 olika växtsorter på en kvadratmeter, en så rik flora som inte ens uppnås i regnskogen!!
Utsikten fån bergen över hela East Sussex var otrolig! (Vad andra sidan av bergen hette vet jag inte) Jorden på kullarna är så mjuk, så den formar sig lätt. Detta gör att man lätt kan se historien av områdena. (Ví hade en föreläsare). Otroligt att alla dessa kullar en gång varit täckt av vatten!
Jo, så nu är jag ganska trött i kroppen efter att ha vandrat hela dagen, och det blåste fruktansvärt där uppe också!
Kommer vara lagomt pigg till klockan sju, då jag Isabelle och Rebecka ska ta våran allra första lektion i Irish Dance! Men det ska bli otroligt spännande! Det har verkligen varit jättesvårt att hitta ställen i både England och Irland att hitta detta, men det är tur man har snälla värd- föräldrar! Corinne fixade biffen åt oss igår, när vi tre suttut på skolan i ca tre timmar och googlat efter dans- lektioner...


Min familj o lite till

Bilderna föreställer mej och Annamaria och är taget från the brighton pier, i söndags!

image19
image20

Här är bilder på min familj...
image21
lottie...
image22
Sidney...
image23
Söta men livsfarliga Tika...som jämt ska ligga i min säng, och jag vågar knappt ta henne därifrån..
image24
Det här är min familjs son, och hans tjej. Russel och Melissa
image25
Närmast mej är Corinne, frun i huset. På smalsidan sitter hennes syster, Claire
image26
Här är även Tony, mannen i huset, och Melissas dotter Lexi med.


Och slutligen snyggingen jag träffade i helgen, Greg, han var delicat!! (han som syns bäst)
image27

Bilder...

Lite bilder här...Först på mitt flickiga rosa rum...två sängar är inte illa...:Dimage13
image15

Bild från en baddag..


image17


fler...
image18

Tuff vecka...

Hej alla vänner!
Nu var det ett tag sen jag skrev, så jag tänkte visa att jag lever! Än så länge har det varit en fullspäckad vecka, och lär nog fortsätta så. Det är nämligen så att jag och några till som går practical media, gör en film (har jag nämnt för länge sedan, men för er som är som jag) denna filmen har vi sex lektioner på oss att göra, och med allt för- och - efterarbete innebär det att vi har endast en vecka (med två lektioner) på oss att filma. Så kreativa som våranHgrupp nu varit (!) så har det lett till att vi har lite att stå i denna vecka, vi har sammanlagt 52 tagningar som ska göras. hittils har vi gjort 28, så vi har en hel del att göra i morgon (vår sista chans innan nästa vecka då allt ska behandlas på data- programmet) HEHE...Men det kommer garanterat bli en sucée...:D Det är tråkigt att vi hade så kort tid på oss, men det beror på att de har nya grupper efter dessa 3 veckor. Hade man haft längre tid på sig, hade alltsammans nog varit mycket roligare. Nu blir allt bara stressig och jobbigt. Man vill ju ha tid att förbereda bra tagningar och tänka på bakgrund, avstånd och allt sånt. Jaja, tuff dag som sagt i morgon...
Ikväll var vi faktiskt på bio och såg Atournment åtta stycken från vår klass. Den var helt klart sevärd, och jag är otroligt förvånad över att ha förstått det mesta av handlingen! Det märks att man vant sej mer vid engelskan. Fast hade det varit någon actionfilm eller en film med en massa dolda meningar och sånt, hade det nog varit svårare. Jag känner att jag förstår mer och mer engelska, men jag känner inte att jag pratar så mycket bättre än...Men det kommer väl. Man lär ju inte kunna undvika att lära sig iaf..:) Vi i klassen måste bara bli bättre på att prata engelska med varandra, men det är så lätt att ta till svenska när man inte kan nått ord, och sen fortsätter det...
Nu må jag sova, har sovit för lite i veckan...
kram! 

Ny helg att berätta om..

Då var det min andra söndag i England då!
Vi har haft kanonväder här, och igår kände jag mig mycket friskare, så igår drog jag, ylva, emma c, sofia, rebecka a och maria ner till stranden. (namnen skriver jag för eget intresse, har kommit på att bloggen är ett perfekt sätt för mej att komma ihåg allt som hände under min resa) väl nere på stranden träffade vi elin, andra emma och frida också. jag och ylva plaskade på som bara den i säkert 20-25 minuter, det var jättehärligt! vi var där till typ fyra, sen drog vi hemmåt för att hinna äta och göra oss i ordning inför kvällen.
vid sju träffades vi+ annamaria och rebecka, köpte litte gotta på tesco och satte oss på stranden och myste lite till, innan vi åkte in till brighton för att partaja! det är svårt att gå ut så många, det är så många viljor om vart man ska hela tiden, men det gick på nått vis.
vi träffade en massa trevliga engelsa ungdomar som vi pratade med på brightons strand sen. måste faktisk säga att alla tjejer jag träffat ännu, har varit jättetrevliga och inte alls så som jag har hört att de ska vara!
mesta delen av kvällen var vi på stranden iaf, närmare 11-12 gick vi in på en klubb och dansade till mycket mysko musik. ungefär som the knife, fast ännu mer mysko...på klubben träffade jag och annalena (de andra droppade av åt olika håll) 2 irländska, rätt fina pojkar,  Franco och Richi. fast han som var snyggast hade ju tjej med sej, men det gjorde inget för hon var också jättetrevlig, hon var australiensk. tror vi träffade dem vid ett- två någongång, och så hängde vi med dem till fyra...sen åkte jag hem för jag var så trött, men det var inte annamaria...och så vitt jag vet så är hon fortfarande inte det, för jag var in till brighton idag för att kolla läget, och hon var fortfarande med dem, och ingen hade sovit en blund, men hon var jättepigg...*skratt* aja, de var väldigt trevliga iaf, och det gick att förtså vad de sa även om de hade lite dialekt. dom är här på semester så får se då om man träffar dem nått mer, vore kul!


har iaktagit att...det är väldigt vanligt med möhippor på klubbar i brighton! jag har varit och klubbat två gånger, men bäggegångerna har det kryllat av dem! ängladräkt er(jag vart påtvingad en igår också) och kaninoutfits verkar tillhöra det populäraste..
men nu är det allt sovatime! natti!

läskig...

Jag frågade min familj idag ifall någon hade varit in på mitt rum under natten, eftersom två tavlor var nerplockade, de bara skrattade åt mig och sa att de inte hade gjort det. alltså måste jag ha gått i sömnen, plockat ner två tavlor och lutat dem fint mot sängkanten. So weird!! Jag har nog inte gått i sömnen vad jag vet, sen jag var åtta år! Det måste nog ha varit en kombination av "medicinen" jag fick av Corinne, och febern, för jag hade massor av mysko drömmar. Jag har just kommit hem från skolan, vi har suttit i paviljongen och kikat på film jag och några till. Känner mej lite bättre, men jag är så himla svag och tung i kroppen, och svettas hela tiden...skumt.
I morgon ska jag vila hela dagen, för sen hoppas jag att jag är så pigg så jag kan följa de andra till Brighton och gå på någon nattklubb...kanske hitta en tjusig engelsman? hihi, näe nu ska jag inte skrämma mor min.

nattinatti!


hej hå!

Idag är det fredag. Tyvärr har jag känt mig lite krasslig, så jag var hemma idag. Men vi hade bara lektioner till lunch så. Igår hade vi barbeque på skolan, det var riktigt trevligt! Lärarna hade förberett med allting inför grillningen. De är verkligen jättemysiga. Lärarna och några studenter gick till puben sen, men jag kände mej inte så bra så jag gick hem. De vart så förvånade att jag kom hem tidigt, så jag förklarade att jag kände mej lite "Under the weather". De hade varit på vin- partay var glada, och Corinne gjorde kvickt i ordning något hon påstod var bra mot allt (hon är sköterska men jag tror inte hon ger dessa blandningar på sjukhuset...) Det var grönt te med honung, citronskivor och konjac i. De pysslar verkligen om mej! haha...
Jag vart lite förvånad i morse, för två tavlor som brukar hänga ovanför min säng stod lutade mot min säng när jag vaknade. Jag är lite orolig för att jag har varit så våldsam när jag sovit i natt så de har gått in och plockat ner dem. Eller så har jag gjort det i sömnen? skumt är det i alla fall. Men de är inte hemma så jag kan inte fråga. Jag är så lycklig, för jag har lyckats hitta ett ställe på mitt rum där det finns lite anslutning till ett trådlöst nätverk! så nu ligger jag i sängen och skriver...Har nu hitta funktionen för hur man visar bilder, så pass på nu!!
Rubrikerna till bilderna verkar inte vilja synas dock, men de första och flesta bilderna är på våran resa till Roman Villa, det romerska museet. Första bilden är på AnnaMaria inuti en katolsk kyrka lite närmare Brighton.

Anna Maria har varit stygg....Utanför den katolska kyrkanEngelsk telefonkiosk..Rast från bussåkande...utsikt Bignor...Bignor Roman willaRoman villa (Romerska muséet)I bussen på väg till Bignor, East SussexQuiz- kväll på skolan...flertalet av våran klass samlade...


ideér...

ny vecka!
orkar inte skriva med stora bokstäver där man ska...

idag och igår var lugna dagar, har varit i pavilijongen och surfat på skolans nät :D
har börjat planera lite inför våran aktivitetsvecka, då vi ska klara oss själv under en vecka och jobba på ett projekt. jag tog upp ide´n om att lära sej irländsk dans, och det var 2, kanske 3 till som ska hänga på. vi ska då börja ta lektioner här i närheten så vi är lite förberedda, och sedan åka till irland och lära oss lite mer. där ska vi även se uppvisningar och kanske träffa någon som kan berätta historien bakom dansen osv... det känns verkligen jättekul! ingen av oss kan dansa, så det blir en riktig utmaning för oss alla....
jag är på väg att bli förkyld..dum som jag var spelade jag fotboll tills jag var helt slut...smart? nee...men jag gjorde alla mål iaf, och det är inte ofta! haha...
jaja, nu ska jag snart dra mej hemmåt, behöver nog en del sömn om jag ska orka upp i morgon...
se ya!

och förresten....vi har inte haft regn en ända gång! vi har haft kanonväder! hihi........ 

Bilder...

....Kommer nar jag har kopt ett usb/ minne. Jag trodde att jag kunde anvanda min ipod, men da maste jag installera itunes pa alla datorer jag tankt anvanda...och det kanns lite drygt eftersom jag inte ar sa haj pa datorer. Men jag ska nog ga och kopa ett usb pa Tesco idag. Tesco ar ett slags kopcentrum med bade mat och prylar. De har verkligen allt! Nar jag och nagra vanner hade varit pa Tesco och tyckte det var stort, skrattde min familj och sa "Haha, that's small Tesco!" sa Corinne tog med mig till Stora Tesco...och det var verkligen stort! Du kan kopa allt fran brod till mobiltelefoner dar! na, nu ska jag ta och gora mina laxor klart...

hade gott!

kramar

Min forsta helg i England...2/ 9- 07

Engelsk telefonkiosk..Quiz- kväll på skolan...flertalet av våran klass samlade...
For er som inte vet sa ska jag beratta vad det handlar om innan jag gor alla forvirrade!
Jag har alltsa akt till England for att lasa Engelska pa en skola har, genom Braheskolan folkhogskola. Det ar jag och ca 20 svenskar till som gar pa skolan. Vi ska vara har i fyra manader, och bor hos vard-familjer. Vi bor i Portslade allihopa, ca 2 timmar bussresa fran London, och 20 min till Brighton. Ligger alldeles vid sodra kusten! fran dar jag bor har jag ca 30 minuter gangvag ner till stranden!

Japp, da har man haft sin forsta helg i ett frammande land!
Det kandes bra att faktiskt fa lite tid att lara kanna familjen lite battre, hela veckan har bara varit stressig for man har kommit hem fran skolan, sen ska man skynda sig och ata for att sedan ga ut och traffa sina nya bekanta igen. sen har man varit hemma vid elva- tolv, sen upp till skolan...
Det kanns som jag fatt battre kontakt med familjen nu nar vi ater ilag pa helgen. Jag har ju bara bed and breakfast, sa jag ater ju frukost hemma (sjalv, for de har akt till jobbet), och sen riktig mat i skolan, och ingen familemiddag.
Igar var jag och ett gang in till Brighton och shoppade lite, jag hittade billiga jeans for ca 140 svenska! Sen var jag och Anna Maria (min nya vegankompis) till en Indisk vegetarisk restaurang. Jattegott! 
England ar verkligen vegetarianers paradis! Bara i Brighton finns en hel gata med typ allt fran vegansk mat till vegetariska skobutiker! Sedan har de en matbutik med bara vegetarisk och vegansk mat, ungefar lika stor ica i faker... 
Sen var vi hem till vara familjen for att ata middag och jag och Corinne at nagon tortellinirora och dessert, medan Tony at pizza...(han gillar bara kott som pappa). Sedan satt jag och Tony i deras tradgard och han bjod mej pa rott vin...inte sa gatt men det var trevligt i alla fall!
Vid halv nio traffades va ett gang pa cirka 12 stycken for att aka in till Brighton och gora stallet osakert! vi satt forst vid en jattemysig pub vid havet, och gick sedan vidare till ett discotek och dansade oss svettiga. Klockan halv tre fick jag komma i sang och jag sov lange idag..det var sa skont for det har varit fullt upp hela veckan!
Idag har det varit lugnt, har gjort lite laxor, stadat rummet och varit och handlat med Corinne. Har just atit middag, gron curry-sas med stora rakor i, jattegott! Sedan hade Corinne gjort nagot spannande...har nagon smakat lavendelkaka forut? lite mysko, men det gick att ata! nu ska jag...gissa? Dricka te saklart! :)

Sorry, we're Swedish!

jaha, da var man i England da! dags att skriva lite om sina upplevelser av forsta veckan i ett frammande land...har lite brattom sa det blir bara kortfattat, far skriva mer an annan dag...

Jag kom till min familj mandagsskvall, trott och sliten. drack te, pratade lite knackligt och sen var det god natt. Hela resan var sa forvanadsvart enkel, jag som aldrig har koll pa saker... den dar paniken jag vantat pa hela dagen kom aldrig det heller konstigt nog.. Har ett underbart rum med tva jatteharliga sangar!!!

Tisdag: var forsta dagen i skolan. Valdigt mycket nytt, men lararna var ganska enkla att forsta i spraket och alla studenter var oppna och tillmotesgaende. mycket tedrickande vart det...Sen pa kvallen vart det att prova pa puben..

Onsdag: akte vi runt pa busstur runt omkring i Brighton och Portslade. Vi stannade i Rottingdane, gick i en enorm vacker tradgard. Det var en rolig gubbe som dansade jattefint dar ocksa, han hade den dar riktiga livsgloden...

torsdag: Varan forsta rikiga skoldag! Jag och en grupp studenter paborjade bl.a ett filmprojekt som ska heta "Sorry, we're Swedish" som ska innehalla alla tabbar svenskar gor nar de kommer till ett nytt land...de flesta redan beprovande :)

fredag: var vi pa busstur hela dagen med klassen, i en klassisk engelsk dubbeldackare. vi var i east Sussex till ett romar/ museum. Det var riktigt intressant att fa lara sig lite om Brittiska historien faktisk, jag som inte gillar historia...Det var valdigt valbevarade ting kvar fran romarna, delar av kok, vardagsrum och pool fanns kvar liksom all stenkonst som golvet inneholl. Vi var aven till Aurundel Bignor, dar de hade en gammal romersk katolsk kyrka som vi fick ga in i, och ett jattestort slott, men det kostade for mycket att ga in i. Sen pa hade vi traff med vara larare och hade quiz- tavlingar som tydligen ar en del av pub- kulturen i England. Svara fragor dock, men vart team vann lite choklad iaf! Efter det sa provade vi lite nya pubar som min familj hade rekomenderat...

RSS 2.0