Avskedsfest!

Igår (fredag) hade skolan avskedsfest!
Vi hade hyrt en del av en pub, och hade lite plockmat, dryck och så. Väldigt trevligt! Man börjar inse vad många trevliga personer som man inte hunnit lära känna ännu! Lite synd var att ingen lärare kom, för alla var upptagna. Men Karen (skolans samordnare typ) kom iaf en stund och "joinade" oss.
Vi försökte samla ihop oss när det började bli dags att dra in till Brighton, och lyckligtvis gick de flesta till samma ställe, ett ställe som hette "skybar". Det var väl inte så jättebra musik, men eftersom nästan hela våran klass stod på dansgolvet och dansade vart det skoj ändå. Var en störig kille där också, som var ett praktexempel på engelsk kultur. Han var typ helt hyper och dansade och gjorde tricks som värsta token, var antingen väldigt förfriskad eller så naturligt. Han halsade i alla fall en öl under dansen. Sen när vi lämnade puben vid ca 3, såg vi han sitta i en bil. På förarsidan..
I morgon är det lucia!  Jag är dock lite sur, för igentligen skulle dramagruppen spelat upp sina sketcher under lucia, men nu blir det bara en av de 3 sketcherna, på grund av att de andra i min grupp, och de från den tredje gruppen vägrade. Men jag tycker det är så fegt, för vi har liksom övat det så vi kan det nästan utantill, och det känns som förgäves om man inte får visa vad man kan. Även Anna (rektorn) sa att vi var tvgna att göra den, när jag o rebecka frågade sist, och att det ingick att göra någon form av redovisning av det man gjort i slutet av kursen. Fast på samma gång är det inte så kul att spela teater med några som inte vill, och inte har någon inlevelse. Well, jag är ganska kass men jag tycker det är kul iaf, och gick in för det.

Ikväll blir det lugn filmkväll iaf, känns som en bra och billig lösning för en lördagkväll just nu...

Jag lekte papparazzi en dag i skolan, för att kunna visa er kära läsare, hur en dag på Swedish folk high school ser ut! Pass på nu!

Evelina och Louise
image146

Hehe, klassen brukar se lite mer engagerade ut, men vi tittade på en film om barn som skulle göra en julpjäs, men som spelades av vuxna männiksor...fanns väl några småtrista stunder, villket Martin gärna bevisar.
image147

Lunchtime...Kommer sakna maten!
image148
image149
image150

image151

Så här kul har vi på våran skola!
image152

En grönt kryp fastnade på linsen...
image153

Våran nya dramagrupp i färd med att luska ut vad för ord den andra menar, typ charader.
image154

Övning på tomteniss- framträdande...hehe. Louise har värsta ideén på hur tomtenissar ska se ut in act!
image155
image156


..Och här kommer bilder från när jag var barnvakt till två voffsingar som frös...
De var så söta, de kom in på mitt rum lite försiktigt och satte sej bredvid mej när jag satt vid datan, och titta upp på mej med sina bedjande ögon, så då hade vi kramkalas (stackars missy har ingen päls och skakar jämt, så henne får man hålla varm hela tiden)
image157
image158

Bye!

Separationsångest och lite till...

Har inte skrivit på evigheter igen..men jag har varit lite busy i mitt huvud.
Ush, allt är så rörigt just nu. Efter den här resan har jag bara tankar på resa. Först hade jag tänkt bo kvar här några månader med Rebecka, och vi letade boende och jobb och så vidare. Men sen hittade jag ett volontärjobb i Costa Rica, där man jobbar med skadade djur. Det kändes som det var ämnat för mig.
Så nu när jag bestämt mig för det, och verkligen riktat in mig på det., kommer det faktum upp att det kostar förutom resan, ganska mycket med allt omkring; resa till sthml, försäkring, vaccinationer....Så då vart det helt plötsligt kärvt med pengar. Sedan upptäckte jag till min förskräckelse ett till problem. Jag var in och tittade på studera, och kollade hur många poäng de lägsta som kom in på djursjukvårdarutbildningen hade i höstas. Det var långt över vad jag har. På gymnasiebetyg hade de lägsta som kom in 18.54. Jag har 16.7. På högskoleprovet var det lägsta 1.6. Jag tänker inte nämna vad jag har.
ÅÅH! Det betyder att jag måste hinna plugga upp lite betyg och göra om högskoleprovet innan nästa höst också. Så nu har jag kollat med en skola i Stickholm, som har omprövningstester. Om jag gör engelska A i alla fall, det kostar 550 och nu när jag har varit i England borde jag ha goda chanser att kunna höja från g till mvg. Men om jag ska göra högskoleprovet och Engelska A (villket jag borde göra för att ha en liten större chans att komma in till hösten, och jag vill verkligen INTE jobba till hösten igen), så kan jag bara vara i Costa Rica en månad. Och det känns så onödigt, för då hinner man inte riktigt bekanta sig med omgivningen ju. Dessutom skilljer det bara 3.000 kronor att vara kvar en månad till, som att vara en månad. Men vad gör man...kan ju inte åka första perioden (18 januari) det blir för stressigt. BLÄÄÄ! Det är så mycket att tänka på. Sen behöver jag ett jobb nu när jag kommer hem...
Nu är det bara två veckor kvar. TVÅ VECKOR! Det kommer gå tokfort. Jag har alvarligt börjat få separationsångest! När jag gick ut gymaniset jublade jag över att slippa min klass, men det här är annorlunda på nått vis.

Aldrig har man bott så nära havet, så nära oändliga gröna kullar, och ändå bara ca 1 mil till partystaden!
Aldrig har jag haft så otroligt mänskliga, genommysiga lärare!
Och alrig har jag ätit så grymt god mat i en skola, så man rullar fram efter varje lunch!

Aldrig har jag skaffat så många vänner, så fort, och ha alla så nära! Det är en oerhörd gåva att vara hemma, och sedan bestämma sig för att träffa kompisar en halvtimme senare.
Det känns som våran klass är så tight; även om man inte umgås med alla så accepterar alla varandra, och kan prata med varandra. Vi ställer upp för varandra, och har väldigt kul ilag. Jag kommer så sakna min klass! Att gå till skolan är inte alls som vanlig skola, man ser faktiskt fram emot att gå till skolan här.
Det känns så konstigt, att nu när man umgåtts så flitigt, så känns det som ens nya liv. Det känns overkligt, att snart kommer alla åka hem till sej, och så kommer man inte ses igen (givetvis ser man vissa, men inte alla) på nått vis är det mest tråkigt att åka ifrån dem som man vet att man inte kommer behålla kontakten med.
Det känns som när man kommer hem, kommer livet gå så otroligt långsamt i jämförelse med här, men det är klart att det är lite skillnad att bo i mora eller i Kloxåsen, i jämförelse med Englands Gay-stad..

NU har de börjat fira jul här iaf! Igår pyntade min familj hela huset (totalt sju julgranar placerades ut!!)
De hade också gjort en skitfrän jultomte, större än normala humana mått. Han är stoppad med papp, och klädd i tomtekläder, och solbrillor! Sen har han en maskot, en ren som de också gjort själv, som kan höja och sänka huvudet.
Grannarna mitt emot var flera resor värre; de hade hur mycket lysgrejs som helst i form av tomtar, renar etc, och en uppblåsbar tomte ca 4 meter hög.
Corinne hade kokat Engelsk glögg (kommer ej ihåg namnet), som hon bjöd grannskapet på medan vi granskade dekorationerna. "Glöggen" består av rött vin, apelsinjuice, brandy och massa kryddor. Ganska gott! Till det fick vi såklart minced meat, bulle med russin och annan torkat frukt i, som är traditionellt för julen.
Tyvärr tog jag inga bilder, för jag hade inga batterier, men jag ska få bilder av Claire innan jag åker.
Nu ska jag göra lite sit ups och göra glosor, det är så kallt här inne!
här får ni lite fina bilder som jag tog när jag var ute och gick en dag!

image135

image136

image137

image138

image139

image140

image141
 
Buskväll i skolan...Jag vann i tävlingen att få i flest tändstickor i näsan..:)
image142
Äta kakor under tidspress är en klassiker...
image143

image144
Katarina tar leken på allvar med att få plats med flest maschmallows i munnen...
image145

....Men det kommer bli skönt att komma hem och träffa alla! ska bli kul att vara hemma när min syster pluppar! Sen ska jag äta pizza på picasso med Bettina och prata strunt som vanligt..och åka pulka! Och så ska jag ju äntligen få se hur mamma o pappas hus vart efter renoveringen..väntar man på något gott...







RSS 2.0