Irland...lite mer utförligt...

Det var en trevlig vecka vi hade i Irland jag, Rebecka och Isabell. Vi var väldigt kulturella och duktiga!
Vi kom på söndag eftermiddag, så då vart det inte så mycket gjort. Kom dock redan då fram till att irländare inte är så värst service-minded...
Alltså jag har aldrig mött en sämre turistbyrå än dem! Innan vi åkte skickade vi meil till dem för att få tips på vad man kunde göra i irland angående danskurser, kulturmuseeum och gudiade turer. De skickade en massa länkar på internet, där vi inte fick svar på någon av våra frågor. Vi skickade fler mail, som var mer detaljerade på informationen vi ville ha, men samma sak då. Till slut skrev vi om de ville vara snälla att ge oss några konkreta tips, och då fick vi också adresser som inte var nått att ha. Okey, tänkte vi. Men om vi går dit och verkligen pratar med dem på Irland kanske det är bättre, men de visste igenting och var inte särskilt trevliga!! Grr

På måndagen var vi till Dublin Castle, ett jättestort slott där man kan hitta stora delar av Irlands historia i. Många tjusiga saker, och intressant information, vi gick på en guidad tur runt där. (kände oss riktigt kulturella, det hade dock inget med dans att göra)

image78

På kvällen skulle vi hitta något ställe där de hade irländsk livemusik, tyvärr var det stället vi hittade, så fullknökat att vi inte fick någon plats där vi kunde se. Men det var mysig musik! Fattar inte att det är fullknökat på alla pubar på en måndag! Vi tog säden dit vi kom och drack baileys och Irish Coffe...

image79

Tisdag gick vi på ett museeum med mestadels en massa saker från vikingarnas invarderande. En massa gamla vapen och dylikt. Några riktigt vidriga välbehållana kroppar fanns det också, en av de äckligaste var en man som hade fått hela sin kropp mosad från sidan. Hand ansikte var ish!
Vi hade tänkt besöka ett bibliotek för att luska lite mer i dansens historia och sådär, så vi letade reda på ett bibliotek vi hittat på turistkartan, men det var inte riktigt vad vi tänkt oss. Det var ett jättepropert bibliotek. När vi kom in i "the reading room" satt det ca 30 överintelligenta gubbar runt ett jättelångt bord och bläddrade i jättetjocka gamla böcker. Man kunde typ höra en nål falla. Vi kände inte direkt att vi hörde hemma där, men vi kunde ju inte bara gå när vi ansträngt oss för att ta oss hit, så smög efter väggarna och bläddrade lite i böckerna för att det skulle se ut som vi var lite intresserade....Det var nog ett nationalbibliotek eller nått sånt.
Vi hittade senare ett "normalt" bibliotek dock.

image83
image94
Sedan antar jag att vi tog en liten shoppingrunda...de hade mycket spännande butiker. Bla en butik med massor av hygiensaker, och allt var veganskt och vegetariskt! De gjorde allting på plats, man kunde se när de tillverkade tvål när vi kom.
image84

På kvällen var vi till ett ställe som hette "Arlington Hotel" där de är kända för att ha irländs dans och musik varje kväll. Det var mycket folk, men vi lyckades hitta platser vid baren där vi såg rätt så bra. Det var en upplevelse! Dansarna var helt fantastiska! (Nästan bättre än oss...) Jag tror att vi som har studerat dansen och prövat på den, uppskattar att se showen mer än vad de som inte vet något om den, gör. Det ser ut som de flyger fram, helt otroligt!
image85
image93

Onsdag ägnade vi oss åt att ha lite skoj, var på busstur efter Dublins kust för att få se lite mer av Irland. Bussturen var 4.5 timme, och vi stannade i en jättefin trädgård där vi gick runt och flummade...:) Efttermiddagen ägnade vi åt att slösa bort de allra sista slantarna vi hade...Jag tror att vi alla skämdes lite av hur vi slösade våra pengar, men man är ju inte till irland varje dag. Speciellt jag kände att jag bara var tvungen att shoppa en massa, för allt är ju grönt! Det är inte nyttigt för mej att se så mycket grönt på en gång....
De hade t.o.m limegröna tåg och bussar, och även postlådorna var gröna! Helt otroligt! I england är det mesta rött, där är allt grönt!
På kvällen fick jag min efterlängtade pizza..hade tjatat på Rebecka och Isabell hela veckan om pizza, så de lovade mej pizza på onsdagen...:)
image86
image87
image88
image89
image90

Vi bodde på ett hostel i ett rum med 20 personer. Kan låta väldigt läskigt, men faktum var att alla var väldigt trevliga och hade förståelse för när det var dags att vara tyst. och ingen snarkade! Det kändes dock lite skumt att lämna alla sina saker på rummet, men vi kom hem med alla saker välbehållna!
Det är faktiskt ganska mysig stämming på hostel, lite så där familjärt. men det är nog p.g.a attmna delar kök och mysrum.
image91
image92

Detta har jag lärt mej om Irland:
* De älskar grönt. Och det älskar jag dem för.
* Även så naturen är väldigt frodig och vacker!
*Irland känneteckas av: Guinness, Baileys, Irish Coffee, Lepricans (små gröna lyckogubbar), Fyrklövern, Harpan (deras nationalsymbol), och såklart alla får.
*Dublin är inte lika stort som man tror, det känns faktiskt inte riktigt som en storstad. Och det är väldigt svårt att hitta Får där (förutom fårskallarna på turistburån och busscahuffören som körde oss till flygplasen när vi skulle hem)
*Man hör inte mycket iländska här, pga att det typ bara är turister och invandrare här. Man borde besöka den norra sidan någon gång.
*Mycket uteliggare (jag gav dem faktsikt klementiner)

Kommentarer
Postat av: Linda

Visst är det mysigt på Irland, vi var ju där i några dagar när Erika bodde där. Inspekterade mest barerna i Dublin förstås då... hick... :-)
Sitter här och väntar på besök jag, fick dispens av mamma att inte fylla 30 förrän idag!
Kramis!

2007-10-27 @ 14:38:08
Postat av: Annelie

Schysst att du gav uteliggarna klementiner...:0)

Kul att ni tog "säden" dit ni kom...

2007-10-28 @ 20:35:00
Postat av: anna maria

låter som ni haft en trevlig resa, förutom fårskallarna på turistbyrån då.
och du är go du som ger bort clementiner. skulle jag med gjort om jag haft några..

2007-11-03 @ 16:57:32
URL: http://annabitar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0