Gaah!

En liten notis om det enda som betyder något.


Människan.. vi måste helt enkelt varit från början en mutation som evolutionen fann gynnande, men ack så fel det blev...och så jorden ångrar sej idag om den kunde tala.


Jag kan inte kalla mej expert på området, men jag vågar säga att människan nog tagit sig vatten över huvudet när han trodde att han skulle kunna spela gud över jorden.


Vårt erövrande av andra individers liv.
Som en del i vår så kallade "intelligens" kom vår egoism, och vårt ekonomitänkande. Därav tappade vi all sympati för våra andra släktingar.

Därför har vi allt ifrån ensamma hamstrar hemma hos ansvarslösa barnfamiljer, till utplåning av djurarter över hela världen, idag.
Vad vi kallar intellegens, är nog inte vad djuren skulle kalla intelligens. Vi har fått en hjärna som ger oss möjlighet att göra vettiga aktioner och göra världen bättre, men använder den inte som vi borde. Det måste ju vara höjden av dumhet.


Vi vet om det, men vi måste ju fatta att alla måste hjälpas åt för att det ska hända något! Det räcker inte att nån miljö/djurrättsaktivist här och var bryr sej, alla måste göra sitt till! Tänka efter och veta att man vill, innan man skaffar djur. Leva mer ekonomiskt och handla lite klokare. Det krävs inte så mycket av varje person, för att göra skillnad!


Faan!


Kommentarer
Postat av: anna maria

usch ja, finns så många idioter i världen. tyvärr är väl jag en av dem också..
iofs, bara man är MEDVETEN om att det finns ett problem så har man ju kommit iallafall ett steg i rätt riktning.

keep up the good work sanna! ;)

2007-10-14 @ 21:08:35
URL: http://annabitar.blogg.se
Postat av: Bettina

Det är kul att se att du inte har förändrats gumman :D
Puss

2007-10-15 @ 11:34:24
URL: http://xorcistina.blogg.se
Postat av: Annelie

Problemet är att människans intelligens och andlighet inte är i balans. Dvs vi är smarta nog att spränga jorden i småbitar, men har inte riktigt tillräckligt med känsla för den för att vi ska kunna vara säkra på att ingen kommer at göra det... Men deppa inte; vi är nu inne i Vattumannens tidsålder och andligheten är på stark frammarsch.
Ur ett andligt perspektiv spelar det faktiskt ingen roll om vi spränger jorden eller ej. Kackerlackorna får större utrymme...men det vore ju roligare om den mänskliga rasen har vett nog att kunna överleva. Du har rätt i att djuren är mer andligt intelligenta än oss människor, fast de är inte intellektuellt smarta nog att kunna tillverka kärnvapen, även om de ville.

2007-10-18 @ 22:32:13
URL: http://annelie.mattson-djos.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0